Varm rødkålsalat med appelsin, valnøtter og blåmuggost

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Varm rødkålsalat med appelsin, valnøtter og blåmuggost main image
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
10 Minutter
Porsjoner
8 personer
Med denne vakre og friske salaten på årets julebord, kommer du garantert til å imponere gjestene. Prøv vår ambassadør Mattias Larssons oppskrift på julete, varm rødkålsalat toppet med appelsin, valnøtter og blåmuggost.
Varm rødkålsalat med appelsin, valnøtter og blåmuggost ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Appelsiner 2
  • Rødkål 650 g
  • Eplesidereddik ¾ dl
  • Honning 2 ss
  • Blåmuggost 150 g
  • Valnøtter 1 dl
  • Hakket persille 2 ss
  • Olivenolje og salt

Trinn

1. Finriv det ytterste skallet fra appelsinene og skjær ut appelsinfileter.
2. Strimle rødkålen.
3. Varm en stekepanne til middels temperatur. Fres rødkålen i et par minutter og hell deretter i eddik, honning, appelsinskall og en klype salt. La småkoke i et par minutter og legg deretter rødkålsalaten i en bolle.
3. Varm rødkålsalat med appelsin, valnøtter og blåmuggost - step3
4. Topp med appelsinfiletene, knus og dryss over valnøttene.
5. Avslutt med å smuldre over blåmuggost og dryss over litt persille. Tips! Rødkålsalaten passer også veldig godt til stekt kalkun eller kylling.
5. Varm rødkålsalat med appelsin, valnøtter og blåmuggost - step5