Tomatsuppe

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Tomatsuppe main image
Evnen
Medium
Forberedelse
40 Minutter
Matlagingstid
33 Minutter
Porsjoner
4 personer
Tomatsuppe ingredients
Glutenfri
Vegansk
Altetende

Ingredienser

  • Modne tomater 750 g
  • Olivenolje 2 ss
  • Løk, i tynne skiver 1
  • Knust fedd hvitløk 1
  • Tomatsaus 1 ss
  • Finhakket gulrot 1
  • Grønnsak- eller kyllingkraft (buljong) 500 g
  • Sukker 1 ts

Trinn

1. Skjær et kryss i tomatene, og kok dem i i en mikrobølgesikker bolle i mikrobølgeovn ved 750 W i 6-8 minutter, til de blir lette å skrelle. Skrell og skjær tomatene i terninger, og legg dem tilbake i bollen.
2. Tilsett olje, løk og hvitløk til et grunt, mikrobølgesikkert fat, og kok uten lokk i 3-4 minutter ved 750 W.
3. Fjern fra mikrobølgeovnen, og tilsett sukker under omrøring. Tilsett denne blandingen til de hakkede tomatene, og dekk så til, og kok i mikrobølgeovnen i 8-10 minutter ved 750 W. Når den er ferdigkokt, tar man bollen forsiktig ut av mikrobølgeovnen og rører rundt til man får en glatt, kremet blanding.
4. Hell over grønnsak- eller kyllingbuljong, og kok uten lokk, ved 750 W i 5-6 minutter.
5. For det lille ekstra: Tilsett frisk basilikum og nykvernet pepper til suppen før servering.