Svinekjøtt med løk og paprika

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Svinekjøtt med løk og paprika main image
Evnen
Medium
Forberedelse
40 Minutter
Matlagingstid
32 Minutter
Porsjoner
4 personer
Svinekjøtt med løk og paprika ingredients
Altetende

Ingredienser

  • Svinekjøtt skåret i terninger 400 g
  • Middels store løk 1 eller 2
  • Paprika (bruk forskjellige farger) 2 eller 3
  • Olje eller soyasaus 2-3 ss
  • Potetmel 1 ss
  • Vann 2 ss
  • Fløte 2 ss 
  • Melk En skvett 
  • Salt en klype
  • Pepper en klype

Trinn

1. Skrell og skjær løken i skiver, fjern så frøene fra paprikaene, og skjær dem i tynne strimler. Legg kjøttet, løk og olje eller soyasaus i en mikrobølgesikker ildfast form, og rør godt. Dekk til og stek i 10 minutter ved 750 W.
2. Tilsett paprikaen, rør rundt, og fortsett å koke ved 500 W i 8-10 minutter. Reduser varmen hvis blandingen koker for kraftig.
3. Bland potetmelet med vannet, og hell dette over kjøttet, dekk til og fortsette å koke i ytterligere 2 minutter ved 750 W.
4. Spe ut fløten ved å tilsette litt melk. Hell dette over den ildfaste formen, dekk til, og la stå i 5-10 minutter før servering.