Fylte artisjokker kan serveres som tilbehør eller som hovedrett, spesielt i denne oppskriften som kombinerer den litt bitre smaken av artisjokk med den søte smaken av ost
Ingredienser
- Artisjokker 4
- Skiver av gammelt håndverkerbrød 2
- Pecorino-ost 50 g
- Ostesticks av Edamer eller mozzarella 50 g
- Parmesanost 30 g
- Timian noen kvister
- Persille noen blader
- Mynte noen blader
- Extra virgin olivenolje etter smak
- Hvitløk 1 fedd
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1.
Først fjerner du de harde ytterbladene på artisjokkene. Rens innsiden med spissen på en kniv for å fjerne hårene på hjertet i midten og under.
2.
Så forbereder du fyller: Fjern skorpen og mal brødet i en blender sammen med ost, timian, persille og mynte.
3.
Fyll artisjokkene, trykk godt ned slik at fyller blir kompakt.
4.
Sett en romslig kasserolle på komfyren.
5.
Tilsett noen skjeer med ekstra virgin olivenolje, hvitløksfedd og noen kvister timian: Plasser artisjokkene slik at fyller ikke renner ut under tilberedningen.
6.
Tilsett salt og pepper, og stek på middels til lav varme i 1 time, rør på alle sider.
7.
Tilsett en øse vann om nødvendig for å hjelpe artisjokken å koke. Serveres rykende varm.