Det trenger ikke å være vanskelig å tilberede en aperitiff litt utenom det vanlige. I denne raske oppskriften fylles mykt focacciabrød med deilig grønnsaksfyll, det første av mange fyll du kan eksperimentere med.
Ingredienser
- 00 mel 500 g
- Melk 180 ml
- Vann 80 ml
- Extra virgin olivenolje 3 ss
- Tørrgjær for salte kaker 1 pose
- Sukker 1 ts
- Salt 2 ts
- - La oss forberede fyllet:
- Mellomstore auberginer 2
- Cherrytomater 200 g
- Basilikum 1 liten bunt
- Parmesanost 50 g
- Extra virgin olivenolje etter smak
Trinn
1.
Vask auberginene, fjern stilkene og kutt dem i 1 cm store terninger.
Dryss på salt og la dem “svette” under vekter i en time, før du skyller terningene i vann og klapper dem tørre.
Så vasker du tomatene og kutter dem i båter.
2.
Hell en sjenerøs mengde ekstra virgin olivenolje i en non-stick panne. Varm opp og tilsett aubergineterningene.
Stek på middels varme i ca. 25 min. Rør jevnlig.
Tilsett tomater og basilikum, og kok i 5−10 min.
Sett grønnsakene til side på en tallerken.
3.
Slik lager du deigen: Bland mel, romtemperert melk, vann, salt, sukker, bakepulver og olje til en myk, men fast deig.
La hvile i ca. 20 min.
4.
Så kutter du deigen i to deler, den ene delen skal være litt større enn den andre. Kjevle ut begge delene.
Smør non-stick-pannen du brukte tidligere.
Legg den største deigleiven i bunnen av pannen, hell over auberginen og dryss over parmesanost.
Dekk med den andre deigleiven og lukk focacciaen ved å klemme sammen kantene.
5.
Dekk til med lokk og stek i 7 min på hver side.
Serveres rykende varm.