Stekt focaccia med aubergine, basilikum og tomater

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Stekt focaccia med aubergine, basilikum og tomater main image
Evnen
Medium
Forberedelse
45 Minutter
Matlagingstid
20 Minutter
Porsjoner
4 personer
Det trenger ikke å være vanskelig å tilberede en aperitiff litt utenom det vanlige. I denne raske oppskriften fylles mykt focacciabrød med deilig grønnsaksfyll, det første av mange fyll du kan eksperimentere med.
Stekt focaccia med aubergine, basilikum og tomater ingredients
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • 00 mel 500 g
  • Melk 180 ml
  • Vann 80 ml
  • Extra virgin olivenolje 3 ss
  • Tørrgjær for salte kaker 1 pose
  • Sukker 1 ts
  • Salt 2 ts
  • - La oss forberede fyllet:
  • Mellomstore auberginer 2
  • Cherrytomater 200 g
  • Basilikum 1 liten bunt
  • Parmesanost 50 g
  • Extra virgin olivenolje etter smak

Trinn

1. Vask auberginene, fjern stilkene og kutt dem i 1 cm store terninger. Dryss på salt og la dem “svette” under vekter i en time, før du skyller terningene i vann og klapper dem tørre. Så vasker du tomatene og kutter dem i båter.
2. Hell en sjenerøs mengde ekstra virgin olivenolje i en non-stick panne. Varm opp og tilsett aubergineterningene. Stek på middels varme i ca. 25 min. Rør jevnlig. Tilsett tomater og basilikum, og kok i 5−10 min. Sett grønnsakene til side på en tallerken.
3. Slik lager du deigen: Bland mel, romtemperert melk, vann, salt, sukker, bakepulver og olje til en myk, men fast deig. La hvile i ca. 20 min.
4. Så kutter du deigen i to deler, den ene delen skal være litt større enn den andre. Kjevle ut begge delene. Smør non-stick-pannen du brukte tidligere. Legg den største deigleiven i bunnen av pannen, hell over auberginen og dryss over parmesanost. Dekk med den andre deigleiven og lukk focacciaen ved å klemme sammen kantene.
5. Dekk til med lokk og stek i 7 min på hver side. Serveres rykende varm.