Stekt brød med fløteglasert sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Stekt brød med fløteglasert sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål main image
Evnen
Lett
Forberedelse
25 Minutter
Matlagingstid
20 Minutter
Porsjoner
4 personer
Hva med en julete toast med kremet sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål? Det har vår ambassadør Mattias Larsson laget på sin Whirlpool induksjonsplatetopp med fleksible soner.
Stekt brød med fløteglasert sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Hvitt surdeigsbrød 4 skiver
  • Valgfri sopp ca. 300 g (soppens vekt kan variere mye avhengig av om den er tørr eller våt)
  • Gul løk ½
  • Hvitløksfedd 1 lite
  • Hvetemel 1 ts
  • Kremfløte 2 dl
  • Olivenolje, smør, salt og svart pepper
  • Sprø grønnkål:
  • Grønnkål 50 g
  • Olivenolje og salt
  • Til servering:
  • Syltet rødløk

Trinn

1. Sett ovnen på 150 °C varmluft.
2. Riv biter av grønnkålbladene fra stilken, legg dem på et stekebrett og bland med olivenolje og salt.
3. Ovnsbak i ca. 20 minutter til de er helt sprø.
4. Rens soppen og kutt i ønsket størrelse. Finhakk løk og hvitløk.
5. Varm opp en stekepanne til middels temperatur. Stek soppen i olje til den har fått en fin gyllen farge.
6. Tilsett en klatt smør, samt løk og hvitløk og stek i ca. 1 minutt til.
4. Stekt brød med fløteglasert sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål - step4
5. Stekt brød med fløteglasert sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål - step5
7. Dryss over hvetemelet, og rør rundt. Hell i fløten og kok i ca. 2 minutter til det begynner tykne. Smak til med salt og pepper.
8. Del brødene i to og stek dem på middels temperatur i rikelig med olivenolje et par minutter på hver side til de er pent gylne.
9. Legg opp brødet på 4 tallerkener, legg på sopp og topp med syltet rødløk og sprø grønnkål.
7. Stekt brød med fløteglasert sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål - step7
9. Stekt brød med fløteglasert sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål - step9