Ingredienser
- Hakket løk 1 liten
- Fedd hvitløk 1 knust
- Smør 25 g
- Sopp 30 g tørket
- Safran 1 porsjonspose
- Ris 350 g
- Tørr hvitvin 100 ml
- Revet ost 50 g
- Kokende buljong - buljongen kan varmes opp i en mikrobølgesikker beholder i 5-6 minutter. 700 ml
Trinn
1.
Bløtlegg soppen i varmt (ikke kokende) vann til soppen er myk. Sil av overflødig vann. Grovhakk soppen og bland den med hakket løk, hvitløk og smør i en mikrobølgesikker beholder. Dekk til og plasser i mikrobølgeovnen i 4 minutter på 750 W, rør rundt en gang når den er halvstekt.
2.
Tilsett ris og vin, rør rundt og plasser i mikrobølgeovnen - uten lokk, i 3 minutter ved 750 W.
3.
Hell i kokende buljong og tilsett safran. Rør rundt, dekk til, og kok ved 750 W i 6-7 minutter. Rør rundt i blandingen igjen, og fortsett å koke ved 750 W i 7-8 minutter.
4.
Ta ut av mikrobølgeovnen, tilsett revet ost og rør godt om. Tilsett salt og pepper etter smak, og la den stå noen minutter før servering.