Sopp- og safranrisotto

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Sopp- og safranrisotto main image
Evnen
Medium
Forberedelse
30 Minutter
Matlagingstid
27 Minutter
Porsjoner
4 personer
Sopp- og safranrisotto ingredients
Glutenfri
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Hakket løk 1 liten
  • Fedd hvitløk 1 knust
  • Smør 25 g
  • Sopp 30 g tørket
  • Safran 1 porsjonspose 
  • Ris 350 g
  • Tørr hvitvin 100 ml
  • Revet ost 50 g
  • Kokende buljong - buljongen kan varmes opp i en mikrobølgesikker beholder i 5-6 minutter. 700 ml

Trinn

1. Bløtlegg soppen i varmt (ikke kokende) vann til soppen er myk. Sil av overflødig vann. Grovhakk soppen og bland den med hakket løk, hvitløk og smør i en mikrobølgesikker beholder.  Dekk til og plasser i mikrobølgeovnen i 4 minutter på 750 W, rør rundt en gang når den er halvstekt.
2. Tilsett ris og vin, rør rundt og plasser i mikrobølgeovnen - uten lokk, i 3 minutter ved 750 W.
3. Hell i kokende buljong og tilsett safran. Rør rundt, dekk til, og kok ved 750 W i 6-7 minutter. Rør rundt i blandingen igjen, og fortsett å koke ved 750 W i 7-8 minutter.
4. Ta ut av mikrobølgeovnen, tilsett revet ost og rør godt om. Tilsett salt og pepper etter smak, og la den stå noen minutter før servering.