Søt-sur squash med pinjekjerner, mynte og tørkede tomater

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Søt-sur squash med pinjekjerner, mynte og tørkede tomater main image
Evnen
Lett
Forberedelse
5 Minutter
Matlagingstid
35 Minutter
Porsjoner
4 personer
En hovedrett som er rask å tilberede. Kan gjerne oppbevares i kjøleskapet og serveres lunken, og det er kombinasjonen av sukker og eddik som både gir den deilige søt-sure smaken og bidrar til at maten holder lenger.
Søt-sur squash med pinjekjerner, mynte og tørkede tomater ingredients
Glutenfri
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Middelstor squash 6
  • Tørkede tomater 6
  • Pinjekjerner 50 g
  • Mynte noen blader
  • Smør 1 klikk
  • Extra virgin olivenolje 2 ss
  • Salt og pepper etter smak
  • Vineddik Half glass
  • Sukker 2 ss

Trinn

1. Fjern spissene fra squashen, vask og kutt i pinner.
2. Slå på kokeplaten, og sett på en stor stekepanne.
3. Tilsett smør, olivenolje, hvitløksfedd og halvparten av mynten hakket med kniv. Kok i noen minutter, og tilsett pinjekjerner og squash.
4. Kok på middels varme uten lokk i 20 min. Rør ofte. Tilsett salt og pepper og tørkede tomater i terninger.
5. Bland sukker og eddik, og hell over squashen. La blandingen fordampe og fortsett å koke i 10 min til. Salt etter behov, og server varmt.