Sjokoladeknekk

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Sjokoladeknekk main image
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
10 Minutter
Porsjoner
8 personer
Lag julegodteriet i mikrobølgeovnen! Sjokoladeknekk er et enkelt godteri som kan varieres i det uendelige. Vi brukte både mørk og hvit sjokolade og toppet med tørket aprikos, hasselnøtter og mandler.
Sjokoladeknekk ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Mørk sjokolade 200 g
  • Hvit sjokolade 100 g
  • Smør 5 g
  • Topping
  • Ulike nøtter, tørket frukt, drops, osv

Trinn

1. Grovhakk den mørke sjokoladen og legg i en bolle som tåler mikrobølgeovn sammen med smøret.
2. Kjør på lav temperatur i mikrobølgeovnen i korte intervaller, rør mellom hver gang, til du får en jevn sjokoladekrem.
3. Gjenta med den hvite sjokoladen.
1. Sjokoladeknekk - step1
3. Sjokoladeknekk - step3
4. Grovhakk toppingen.
5. Legg et bakepapir på et brett, ca. 20 x 20 cm.
6. Hell den mørke sjokoladen på brettet og glatt den ut. Ringle den hvite sjokoladen på toppen.
5. Sjokoladeknekk - step5
6. Sjokoladeknekk - step6
7. Dryss over topping og sett i kjøleskapet for å stivne.
8. Skjær eller knekk sjokoladen i mindre biter. Oppbevar sjokoladen i kjøleskapet.
8. Sjokoladeknekk - step8