Hjemmelagde påskeegg er en morsom måte å servere dessert på. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du fyller og pynter dem. I denne oppskriften fyller vi eggeskall i sjokolade med pasjonsfruktmousse og topper med pasjonsfrukt og sjokolade. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen, da blir den klar på bare noen få minutter!
Ingredienser
- Sjokolade, mørk 200 g
- Gelatinpulver 2 ts
- Vann 2 ss
- Kremfløte 2 dl
- Søtet kondensert melk (397 g) 1 boks
- Pasjonsfrukt, fruktkjøtt eller usøtet juice 250 g
- Pasjonsfrukter, ferske 2
Trinn
1.
Finhakk sjokoladen eller bruk sjokoladeknapper og legg i en mikrosikker bolle.
2.
Smelt 150 g av sjokoladen i korte intervaller i mikrobølgeovnen. Rør av og til.
3.
Tilsett resten av sjokoladen og rør til alt er smeltet, så blir den temperert.
4.
Sett silikonformen på et brett.
5.
Pensle alle fordypninger i formen med sjokolade, og sett i kjøleskap for å stivne i ti minutter.
6.
Gjenta pensling og avkjøling to ganger til. Hvis sjokoladen må mykes opp mellom penslingen, kan du varme den kort i mikroovnen.
5.
7.
Bland gelatin og vann i en kopp. Varm kort i mikroovnen og rør. Sett til side for å avkjøles.
8.
Tin eventuell frossen pasjonsfrukt eller grop ut fersk
9.
Hell frukten i en blender og miks. Sil blandingen gjennom en finmasket sil.
10.
Bland pasjonsfrukt med kremfløte, kondensert melk og gelatin. Visp til en glatt røre.
11.
Ta ut eggeskallene, fjern formen forsiktig og jevn eventuelt ut kantene med en varm kniv. Sett eggeskallene tilbake i formen.
12.
Fordel moussen i skallene og sett i kjøleskap for å stivne, minst 3 timer.
11.
13.
Løft ut eggene og topp med fersk pasjonsfrukt og sjokoladeegg."