Saus med safran, squash og bacon

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Saus med safran, squash og bacon main image
Evnen
Lett
Forberedelse
5 Minutter
Matlagingstid
30 Minutter
Porsjoner
4 personer
Fargen på safranen, den røykfylte smaken av spekk og friskheten til squashblandingen i en saus som er et syn for øyet og en gave til smaksløkene. Prøv den med korte pasta, for en rask og appetittvekkende første rett.
Saus med safran, squash og bacon ingredients
Altetende

Ingredienser

  • Penne pasta 300 g
  • Skinke eller bacon kuttet i terninger 80 g
  • Middelstor squash 5
  • Matfløte 200 ml
  • Timian noen kvister
  • Safran 1 pose
  • Extra virgin olivenolje etter smak
  • Halv sjalottløk
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Fjern spissene fra squashen, vask og kutt i halvmåner. Deretter hakker du sjalottløken
2. Finn frem en stor non-stick stekepanne. Tilsett en dæsj ekstra virgin olivenolje og varm opp. Når det varmt, tilsetter du sjalottløkene.
3. Varm opp i ca. 2 min før du tilsetter baconet. Kok på middels varme i 10 min, tilsett squash og fortsett å koke i ca. 15 min. Krydre med salt og pepper.
4. Løs opp safranen i matfløte og tilsett squashen. Varm opp og smak til med timian.
5. Kok pennepastaen al dente og krydre med sausen.