Heldigvis passer ikke sjømat bare om sommeren. I denne raske suppen finner du reker, baby-blekksprut (toarmet), uer, knurr og liten calamari. Trenger du noe mer? En tykk skive ristet brød å dyppe i denne deilige varme suppen.
Ingredienser
- Fersk fisk (rød fisk, knurr, tiarmet blekksprut, toarmet blekk, reker) 1.5 kg
- Safran 1/2 pose
- Selleri 1 stilk
- Gulrot halv
- Purre
- Fennikel 1 bit
- Modne og faste tomater 4
- Persille 1 liten bunt
- Extra virgin olivenolje 2 ss
- Hvitvin 1 glass
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1.
Start med å rengjøre blekksprut og calamari, og del i to porsjoner.
Skrell rekene, vask dem og sett dem til side.
Fileter og skiv fisken.
2.
Fjern skinnet og frøene fra tomatene og hakk fruktkjøttet.
Vask og kutt selleri, purre, gulrot og fennikel i terninger.
3.
Sett gryten på komfyren med 1 l vann, vin og salt, tomater og grønnsaksterninger.
4.
Kok opp, tilsett blekksprut (tiarmet og toarmet), fiskefileter, reker og safran.
5.
Småkok i 15 min.
6.
Fjern gryten fra varmen, dryss over hakket persille, litt malt pepper og sprinkle over olje.
7.
Serveres varm gjerne med ristet brød.