Ramekins med egg, sopp og squash

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Ramekins med egg, sopp og squash main image
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
15 Minutter
Porsjoner
4 personer
Cocottine er små gryter inspirert av den franske cocotte. Denne typen matlaging gjør det mulig å holde konstant temperatur og få jevn fordeling av varmen som forbedrer smaken av egg, sopp og squash.
Ramekins med egg, sopp og squash ingredients
Glutenfri
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Egg 4
  • Sopp 300 g
  • Liten squash 2
  • Sjalottløk 1
  • Persille og basilikum noen blader
  • Emmental-ost 4 skiver
  • Extra virgin olivenolje 2 ss
  • Smør 30 g
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Rengjør og skjær sopp, skjær squashen i små terninger og skrell og hakk vårløken.
2. Varm opp litt extra virgin olivenolje i en stekepanne, tilsett vårløken og la den svette. Tilsett sopp og squash, og stek på høy varme i et par minutter til den blir gyllen. Krydre med salt og pepper, fjern fra varmen og dryss over urtene.
3. Fordel grønnsakene i de små smurte formene, tilsett Emmental-osten kuttet i små biter og et egg til hver form.
4. Tilbered på komfyren på høy temperatur i 8−10 min.
5. Server varm i gryten.