Her har vi laget en klassisk margherita med mozzarella og basilikum, men du kan like gjerne toppe den med dine egne favoritter. Vi valgte å kaldheve deigen fordi det gir en smidigere og mer håndterlig pizzabunn. Hvis du vil bake ut deigen med det samme, dobler du mengden gjær, bruker lunkent vann og lar deigen heve tildekket ved romtemperatur i 45 minutter. Deretter følger du trinn 6.
Ingredienser
- Pizzadeig
- Gjær 25 g
- Kaldt vann 5½ dl
- Olivenolje 2 ss
- Sukker 1 ts
- Hvetemel 5 dl
- Durumhvetemel 4 dl
- Salt 1 ts
- Tomatsaus:
- Olivenolje 1 ss
- Hele tomater ca. 400 g 1 boks
- Sukker 1 ts
- Salt ½ ts
- Sort pepper 1 kryddermål
- Topping:
- Mozzarella ca. 200 g
- Fersk basilikum 1 potte
- Olivenolje 1 ss
- Sort pepper 1 kryddermål
Trinn
1.
Løs opp gjær i kaldt vann.
2.
Tilsett olje, sukker og det meste av melet. Bland sammen.
3.
Tilsett salt og resten av melet. Elt til en smidig deig som slipper kantene. Det tar litt over 10 minutter for hånd eller fem minutter med maskin.
4.
Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.
5.
Grovhakk tomatene og hell dem i en kjele med olje, sukker og pepper. La sausen putre på middels varme til den tykner litt.
6.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i fire like deler. 7. Trykk ut eller kjevle ut hvert deigbit til en rund pizza som får plass i Crisp-pannen.
7.
Forvarm pannen på DualCrisp i 2 minutter.
8.
Ta ut den varme pannen og legg i en pizzabunn, ha på tomatsaus.
9.
Stek på DualCrisp i 6–7 minutter til kantene føles litt sprø. Sjekk fra tid til annen og øk eller reduser tiden.
8.
10.
Ta ut pizzaen og legg på mozzarella.
11.
Sett inn grillristen og pannen, stek med Grill i ca. 3 minutter eller til osten har smeltet og begynner å få farge.
12.
Ta ut, drypp over olivenolje, kvern over sort pepper og legg på fersk basilikum.
10.
11.
12.
13.
Server med det samme.
13.