Panna cotta med kaffe og kardemomme

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Panna cotta med kaffe og kardemomme main image
Evnen
Medium
Forberedelse
5 Minutter
Matlagingstid
10 Minutter
Porsjoner
4 personer
Når vi snakker om vaniljekremer er den første typen vi tenker på panna cotta, en dessert fra Piemonte, som nå er kjent i hele verden. Men den har fortsatt evnen til å imponere som dessert: En teskje frysetørret kaffe er nok til å skape en deilig versjon.
Panna cotta med kaffe og kardemomme ingredients
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Kremfløte 1/2 L
  • Sukker 80 g
  • Frysetørret kaffe 1 ss
  • Gelatinplater 10 g
  • Hel kardemomme 2
  • Vanilje 1 stang
  • Vaffelkjeks

Trinn

1. Start med å myke opp gelatinplater i kaldt vann.
2. Så setter du stekepannen på komfyren
3. Hell fløten i gryten sammen med sukker, hel kardemomme og vaniljebønner delt i to.
4. Kok opp.
5. Tilsett avsilt og klemt gelatin og frysetørret kaffe
6. Sil blandingen ned i formene og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 2 timer.
7. Server kaken dekorert med vaffelkjeks.