Oksemørbrad med sommertomatsaus

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Oksemørbrad med sommertomatsaus main image
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
8 Minutter
Porsjoner
4 personer
Et mørt kjøttstykke som ikke taper smak, ledsaget av en frisk, fargerik saus. Selv om kjøtt er hoveddelen av denne retten, finner du noter av timian, mynte, sitron og persille: et snev av sommer som passer for alle årstider.
Oksemørbrad med sommertomatsaus ingredients
Glutenfri
Altetende

Ingredienser

  • Oksekjøtt, mørbrad 4 skiver
  • Gul og grønn paprika 100 g
  • Tomater 100 g
  • Rødløk 50 g
  • Timian, persille og mynte 1 liten bunt
  • Juicen av en halv sitron
  • Extra virgin olivenolje 4 ss
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Start med å fjerne frø fra paprika og tomater og mal.
2. Skrell og finhakk løken.
3. Hakk de aromatiske urtene, pensle mørbradstykkene med litt olje, og dryss over en håndfull urter, og salt og pepper.
4. Legg alle grønnsaker i en bolle, tilsett sitronsaft, eventuell rester av olje og urter, og krydre med salt og pepper.
5. Sett grillen på komfyren
6. Nå kan du varme opp platen.
7. Og så legger du kjøttskivene på den.
8. Bryn dem i 3−4 min på hver side
9. Til slutt topper du hver skive med grønnsakssausen.