En helt grønn rett med mange forskjellige aromaer og krydder beriket med champagneeddik og aromatiske urter.
Ingredienser
- Grønne bønner 50 g
- Friggitelli (søt italiensk chili) 50 g
- Bladbeteblader 4
- Squash med blomster 100 g
- Squashblomster 4
- Champagneeddik 20 ml
- Persille 20 g
Trinn
1.
Skjær squashen i biter og den blomstrende squashen og squashblomstene på langs.
2.
Bland olje, urter, champagneeddik, salt og pepper i blenderen.
3.
Blend i 2 min og sil for å få en jevn, fløyelsaktig saus.
4.
Skjær friggitelli-chilien i skiver og kutt de grønne bønnene på langs.
5.
Fyll bunnen av dampkokeren med vann opp til det angitte nivået, sett inn kurven og tilsett hakkede grønnsaker. Dekk deretter til med lokket.
6.
Sett dampkokeren i mikrobølgeovnen, velg Damp og still inn på 7 min.
7.
Anrett grønnsakene på tallerkenen slik at de danner en liten haug, krydre med olje- og urteblandingen og pynt med spiselige blomster.