Moderne fiskesuppe

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Moderne fiskesuppe main image
Evnen
Medium
Forberedelse
25 Minutter
Matlagingstid
Chefplus: 6 min
Supreme: 5 min
Porsjoner
4 personer
En moderne, deilig dampet fiskesuppe servert med en velsmakende kald krem. En rett med mange forskjellige smaker, men som likevel er behagelig lett og velbalansert.
Moderne fiskesuppe ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Store reker 4
  • Renset blekksprut 50 g
  • Fersk tunfisk 50 g
  • Havabborfilet 200 g
  • Blåskjell 200 g
  • Muslinger 200 g
  • Basilikum 2 blader
  • Merian 2 blader
  • Plommetomater 200 g
  • Pinjekjerner 1 ss
  • Rosepepper 1 ss
  • Extra virgin olivenolje 3 ss
  • Hvit pepper en klype

Trinn

1. Kutt kirsebærtomatene i to og legg dem i en bolle med pinjekjerner, olje, basilikum, salt og pepper. Blend og sett til side.
2. Finhakk tunfisken med en kniv for å få en tartar og sett til side.
3. Fyll bunnen av dampkokeren med vann opp til det angitte nivået. Tilsett resten av basilikumen, merian og rosepepper, og legg i den dype kurven.
4. Legg blåskjell og muslinger i kurven, dekk til med mellominnsatsen, tilsett vann opp til det angitte nivået og sett inn den nest laveste kurven.
5. Legg fisken i kurven og sett på lokket til dampkokeren.
6. Hell kremede tomater på tallerkenene og legg på den dampede fisken.
7. Tilsett sjømaten uten skall, og pynt med urter blandet i olje og spiselige blomster i kontrastfarger.