En elegant nytolkning av tradisjonell “melanzane alla parmigiana”, lettstekt takket være Crisp Fry-innstillingen. En deilig forrett som passer godt om sommeren, eller en smakfull grønnsaksrett som alternativ til kjøtt eller fisk.
Ingredienser
- Aubergine 300 g
- Griljermel 200 g
- Basilikum 2 blader
- Søt paprika 1 ss
- Egg 2
- Vanlig hvetemel 50 g
- Cherrytomater 100 g
- Parmigiano Reggiano 50 g
- Extra virgin olivenolje 4 ss
- Salt en klype
- Hvit pepper en klype
Trinn
1.
Rist parmesanosten og del kirsebærtomatene i to.
2.
Blend tomatene med olje, salt og pepper og tilsett parmesanost.
3.
Hakk basilikumen og legg den i en bolle med griljermel og paprika. Krydre med olje, salt og pepper.
4.
Skrell auberginene og kutt dem i rektangler som er ca. 1,5 cm tykke.
5.
Dypp rektanglene i mel og deretter i pisket egg.
6.
Så dypper du dem i griljermel, trykk forsiktig slik at egget fester seg, og legg dem på Crisp-platen.
7.
Sett Crisp-platen i mikrobølgeovnen, velg Crisp Fry og still inn tilberedningstiden til 14 min og 30 sek.
8.
Server rykende varme med kremede kirsebærtomater og parmesanost som er varmet opp i mikrobølgeovnen på 750 W i 1 min.