Middelhavspanert aubergine

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Middelhavspanert aubergine main image
Evnen
Lett
Forberedelse
20 Minutter
Matlagingstid
Chefplus: 9 min
Supreme: 14.30 min
Porsjoner
4 personer
En elegant nytolkning av tradisjonell “melanzane alla parmigiana”, lettstekt takket være Crisp Fry-innstillingen. En deilig forrett som passer godt om sommeren, eller en smakfull grønnsaksrett som alternativ til kjøtt eller fisk.
Middelhavspanert aubergine ingredients
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Aubergine 300 g
  • Griljermel 200 g
  • Basilikum 2 blader
  • Søt paprika 1 ss
  • Egg 2
  • Vanlig hvetemel 50 g
  • Cherrytomater 100 g
  • Parmigiano Reggiano 50 g
  • Extra virgin olivenolje 4 ss
  • Salt en klype
  • Hvit pepper en klype

Trinn

1. Rist parmesanosten og del kirsebærtomatene i to.
2. Blend tomatene med olje, salt og pepper og tilsett parmesanost.
3. Hakk basilikumen og legg den i en bolle med griljermel og paprika. Krydre med olje, salt og pepper.
4. Skrell auberginene og kutt dem i rektangler som er ca. 1,5 cm tykke.
5. Dypp rektanglene i mel og deretter i pisket egg.
6. Så dypper du dem i griljermel, trykk forsiktig slik at egget fester seg, og legg dem på Crisp-platen.
7. Sett Crisp-platen i mikrobølgeovnen, velg Crisp Fry og still inn tilberedningstiden til 14 min og 30 sek.
8. Server rykende varme med kremede kirsebærtomater og parmesanost som er varmet opp i mikrobølgeovnen på 750 W i 1 min.