Løksuppe

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Løksuppe main image
Evnen
Lett
Forberedelse
15 Minutter
Matlagingstid
12 Minutter
Porsjoner
4 personer
Løksuppe ingredients
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Løk 200 g
  • Smør eller margarin 30 g
  • Kraft/buljong 500 g
  • Laurbærblad 1 blad
  • Salt en klype
  • Pepper en klype

Trinn

1. Skrell og skjær løken i tynne skiver Legg den i et mikrobølgesikkert kokekar sammen med smøret. Dekk til, og kok ved 750 W i 5-6 minutter.
2. Tilsett buljongen og laurbærbladet, og kok videre i 5-6 minutter, til suppen begynner å koke. Krydre med salt og pepper.
3. Fordel suppen i to suppetallerkener og strø over 40 g revet parmesanost.
4. Plasser tallerkenene i mikrobølgeovnen, en av gangen, og stek med grillfunksjonen, til osten på toppen har smeltet og har fått en gyldenbrun farge.
5. Serveres med to brødskiver per person.