Kylling med oliven og appelsin

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Kylling med oliven og appelsin main image
Evnen
Lett
Forberedelse
120 Minutter
Matlagingstid
40 Minutter
Porsjoner
4 personer
Bare navnet på denne oppskriften fremkaller gourmetfølelsen, og det smaker like godt som det ser ut. Den er perfekt som en av hovedrettene i en viktig middag, spesielt hvis du vil ha valuta for pengene.
Kylling med oliven og appelsin ingredients
Glutenfri
Altetende

Ingredienser

  • Kyllingbryst 1
  • Appelsin 1
  • Teggiasche eller mørke konserverte oliven i olje 2 ss
  • Cherrytomater 1 kvist
  • Hvitvin halvt glass
  • Merian 1 kvist
  • Salvie noen blader
  • Timian noen kvister
  • Hvitløk 1 fedd
  • Extra virgin olivenolje etter smak
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Start med å marinere kyllingen noen timer i hvitvin, appelsinskall, halvparten av urtene og en spiseskje olje.
2. Så tilsetter du en spiseskje ekstra virgin olivenolje i en stekepanne og tilsetter salvie, merian og timian (spar litt til senere) og hvitløksfedd. Stek i et par minutter før du legger på de to halve kyllingene som du har tatt ut av marinaden.
3. Brun på begge sider, tilsett appelsinjuice og oliven, og fortsett å steke i ca. 30 min, med lokk.
4. Tilsett kirsebærtomater i båter og resten av urtene og stek over middels varme i ca. 5 min.