Krydret gløgg

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Krydret gløgg main image
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
5 Minutter
Porsjoner
4 personer
Julens beste gløgg lager du selv! Se vår ambassadør Mattias Larsson lage en krydret og velsmakende gløgg raskt og enkelt på sin Whirlpool induksjonstopp.
Krydret gløgg ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Appelsin 1/2
  • Ingefær 25 g
  • Kardemommekjerner 2 ts
  • Einebær 5 stk.
  • Kryddernellik 5
  • Kanelstang 1 stk
  • Hvitt sukker 1 1/2 dl
  • Rødvin 75 cl

Trinn

1. Vask appelsinen og skrell av det ytterste skallet. Skrell og kutt ingefæren i skiver.
2. Knus kardemomme, einebær, kanelstang og kryddernellik lett.
3. Legg alt i en kjele sammen med sukker og vin.
1a. Krydret gløgg - step1a
1b. Krydret gløgg - step1b
3. Krydret gløgg - step3
3b. Krydret gløgg - step3b
4. Varm forsiktig opp under omrøring til temperaturen er 60 °C.
5. Hell gløggen over i en mugge, krukke eller bolle. La avkjøles og dekk det deretter til med plast. La gløggen stå i kjøleskap over natten.
6. Sil bort krydderet, og varm opp gløggen på nytt før servering.
6a. Krydret gløgg - step6a
6b. Krydret gløgg - step6b