Kremet soppsuppe

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Kremet soppsuppe main image
Evnen
Medium
Forberedelse
30 Minutter
Matlagingstid
22 Minutter
Porsjoner
4 personer
Kremet soppsuppe ingredients
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Renset og skivet sopp 250 g
  • Smør eller margarin 30 g 
  • Løk i tynne skiver 1 liten
  • Mel 1 ½ ss
  • Melk 250 ml
  • Grønnsakkraft 500 g 
  • Salt og pepper  En klype

Trinn

1. Smelt smøret ved 350 W i 1-2 minutter i en mikrobølgesikkert kokekar.
2. Tilsett sopp og løk, brun så ved 750 W i 8-10 minutter. Rør rundt når de er halvstekte. Tilsett melet og rør igjen.
3. Tilsett buljongen gradvis og fortsett røringen.
4. Sett kokekaret i mikrobølgeovnen og kok ved 750 W i 6-7 minutter. Rør rundt to ganger under koking. Tilsett deretter melk og rør igjen. Kok ved 750 W i 3-4 minutter. Bland godt. Tilsett salt og pepper eller soyasaus etter smak, og server.
5. For det lille ekstra: Pynt med hakket frisk persille og server med ristet brød.