Ingredienser
- Renset og skivet sopp 250 g
- Smør eller margarin 30 g
- Løk i tynne skiver 1 liten
- Mel 1 ½ ss
- Melk 250 ml
- Grønnsakkraft 500 g
- Salt og pepper En klype
Trinn
1.
Smelt smøret ved 350 W i 1-2 minutter i en mikrobølgesikkert kokekar.
2.
Tilsett sopp og løk, brun så ved 750 W i 8-10 minutter. Rør rundt når de er halvstekte. Tilsett melet og rør igjen.
3.
Tilsett buljongen gradvis og fortsett røringen.
4.
Sett kokekaret i mikrobølgeovnen og kok ved 750 W i 6-7 minutter. Rør rundt to ganger under koking. Tilsett deretter melk og rør igjen. Kok ved 750 W i 3-4 minutter. Bland godt. Tilsett salt og pepper eller soyasaus etter smak, og server.
5.
For det lille ekstra: Pynt med hakket frisk persille og server med ristet brød.