Kremet gresskarsuppe

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Kremet gresskarsuppe main image
Evnen
Medium
Forberedelse
40 Minutter
Matlagingstid
35 Minutter
Porsjoner
4 personer
Kremet gresskarsuppe ingredients
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Løk 1 stor
  • Gresskar 800 g
  • Fløte 200 g
  • Kokende buljong  500 g
  • Salt og pepper en klype

Trinn

1. Skrell gresskaret og skjær det i små biter. Skjær løken i tynne skiver, og legg grønnsakene i en passe stor, mikrobølgesikker beholder.
2. Varm opp buljongen i 4 minutter i mikrobølgeovn ved maksimal effekt.
3. Hell den kokende buljongen over grønnsakene, dekk til, og kok ved 650 W i 20 minutter.
4. Etter at dette er kokt, moser man grønnsakene med en stavmikser, og tilsetter fløte for å få en fløyelsaktig konsistens.
5. Krydre med salt og pepper etter smak, og la suppen stå noen minutter før servering. Server med ristet brød/brødterninger For det lille ekstra: Pynt med fersk, hakket persille.