Kantarellgalette

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Kantarellgalette main image
Evnen
Lett
Forberedelse
30 Minutter
Matlagingstid
20 Minutter
Porsjoner
8 personer
Endelig soppsesong! Prøv vår oppskrift på kantarellgalette – en åpen pai som kan varieres i det uendelige. Her valgte vi å fylle den med smørstekte kantareller, søtpotet og timian.
Kantarellgalette ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Paideig:
  • Hvetemel eller siktet speltmel 3 dl
  • Salt ½ ts
  • Smør 150 g
  • Egg 1
  • Vann 2 ss
  • Fyll:
  • Kantareller 200 g
  • Tørket timian ½ ts
  • Smør 15 g
  • Søtpotet 50 g
  • Salt 1 kryddermål
  • Sort pepper ½ kryddermål
  • Ost 50 g
  • Crème fraîche 2 ss
  • Topping:
  • Egg 1
  • Gresskarfrø 1 ss
  • Flaksalt
  • Frisk timian

Trinn

1. Bland mel og salt i en blender.
2. Kutt kaldt smør i terninger og tilsett. Bland til en smuldrete deig. Hvis du ikke har blender, kan du klemme deigen sammen med fingrene eller med en gaffel.
3. Tilsett egg og vann, og bland til en fast deig
4. Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
5. Sett ovnen på 200 °C.
6. Skrell søtpoteten og riv den fint.
7. Skyll kantarellene og del store kantareller i mindre biter, legg i kald stekepanne sammen med timian. Stek på middels varme, og fres til all væske er fordampet.
8. Tilsett smør, søtpotet, salt og pepper og la frese på lav varme i 5 minutter.
9. Riv osten og bland med crème fraîche.
10. Kjevle ut eller trykk deigen til en runding på et bakepapir, ca. 30 cm i diameter, og løft over på et stekebrett.
11. Fordel osteblandingen jevnt i bunnen av paien, behold ca. 5 cm av kanten. Legg på kantarellene og brett inn kanten over fyllet.
12. Pensle deigkanten med pisket egg, strø over gresskarfrø og flaksalt.
13. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til paien har fått farge.
14. Legg på timiankvister og server umiddelbart.