Kalveskank med appelsin og rosmarin

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Kalveskank med appelsin og rosmarin main image
Evnen
Medium
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
140 Minutter
Porsjoner
6 personer
Et smakfull hovedrett der deilig kalveskank raffineres med den friske duften av appelsin. Prøv den til en vinterlunsj, denne velduftende retten gir deg vann i munnen allerede når du tilbereder den.
Kalveskank med appelsin og rosmarin ingredients
Glutenfri
Altetende

Ingredienser

  • Kalveskank 1
  • Hvitvin 2 dl
  • Appelsin 1
  • Smør 20 g
  • Løk 1
  • Selleristilk 1
  • Gulrot 1
  • Rosmarin 5 kvister
  • Salt og pepperkorn

Trinn

1. Vask og skjær gulrot, selleri og løk i terninger. Fjern appelsinskallet (bare det oransje) og legg til side. Press ut saften.
2. Finn frem en gryte, fyll på 1,5 liter vann, tilsett skanken og salt og kok opp. Fjern skummet som dannes på overflaten
3. Tilsett alle ingrediensene og kok i 2 timer. La småkoke og la vannet fordampe. Vend skanken mot slutten koketiden
4. Ta ut skanken og sil av stekevæsken
5. Server med stekte grønnsaker.