Et smakfull hovedrett der deilig kalveskank raffineres med den friske duften av appelsin. Prøv den til en vinterlunsj, denne velduftende retten gir deg vann i munnen allerede når du tilbereder den.
Ingredienser
- Kalveskank 1
- Hvitvin 2 dl
- Appelsin 1
- Smør 20 g
- Løk 1
- Selleristilk 1
- Gulrot 1
- Rosmarin 5 kvister
- Salt og pepperkorn
Trinn
1.
Vask og skjær gulrot, selleri og løk i terninger. Fjern appelsinskallet (bare det oransje) og legg til side. Press ut saften.
2.
Finn frem en gryte, fyll på 1,5 liter vann, tilsett skanken og salt og kok opp. Fjern skummet som dannes på overflaten
3.
Tilsett alle ingrediensene og kok i 2 timer. La småkoke og la vannet fordampe. Vend skanken mot slutten koketiden
4.
Ta ut skanken og sil av stekevæsken
5.
Server med stekte grønnsaker.