Havabborfilet med salmoriglio-saus

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Havabborfilet med salmoriglio-saus main image
Evnen
Lett
Forberedelse
20 Minutter
Matlagingstid
Chefplus: 7 min
Supreme: 8 min
Porsjoner
4 personer
Salmoriglio er den mest kjent tradisjonelle sicilianske sausen som brukes både på grillet kjøtt og fisk. Den har fått navnet sitt fra oregano, som er en av hovedingrediensene. I denne aromatiske versjonen bruker vi mynte i stedet for oregano, og appelsin og sitron som gir en interessant kombinasjon.
Havabborfilet med salmoriglio-saus ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Havabborfileter à 150 g 4 av 150 g hver
  • Sitron 1
  • Appelsin 1
  • Hvitløk 2 fedd
  • Mynte 2 blader
  • Extra virgin olivenolje 4 ss
  • Salt en klype
  • Hvit pepper en klype

Trinn

1. Press saften av sitrusfruktene i en bolle med olje, hakket mynte, salt og pepper.
2. Dypp havabborfiletene, som er skåret diagonalt, i olje- og sitrusfruktblandingen, vend for å få smak på alle sider.
3. Anrett havabborfiletene på Crisp-platen, la renne av etter marinering.
4. Sett Crisp-platen i mikrobølgeovnen, velg Crisp og still inn tilberedningstiden til 8 min.
5. Når filetene er ferdige, pynt med litt revet sitron- og appelsinskall, tilsett olje- og sitrusfruktblandingen og server.