Kongereker, ananas og en lett saus med gresk yoghurt og avokado: En tropisk kombinasjon som bringer sansene til en karibisk strand. Den ideelle oppskriften på den perfekte aperitiffen eller hovedretten til en sommerkveld.
Ingredienser
- Reker 12
- Lime 2
- Laurbærblader 8
- Extra virgin olivenolje
- Halv ananas
- Salt etter smak
- - Slik tilbereder du avokadosausen:
- En moden avokado 1
- Gresk yoghurt 120 g
- Mynte noen blader
- Extra virgin olivenolje 1 ss
- Salt og sort pepper etter smak
Trinn
1.
Start med å skrelle rekene og skylle dem under rennende vann.
2.
Så marinerer du dem i 30 min i en marinade av limejuice, en spiseskje ekstra virgin olivenolje, salt og pepper.
3.
Rens ananasen og kutt den i små båter.
4.
Stikk rekene på spydene med laurbærblader, lime og ananasskiver imellom.
5.
Slå på komfyren og sett varmeplaten på den.
Stek spydene på høy temperatur i et par min på hver side.
6.
Til slutt serverer du spydene toppet med saus du lager ved å blende avocado, gresk yoghurt, et par mynteblader, salt, pepper og spiseskje av extra virgin olivenolje.