Grillspyd med lime og ananas servert med avokadosalsa

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Grillspyd med lime og ananas servert med avokadosalsa main image
Evnen
Lett
Forberedelse
40 Minutter
Matlagingstid
10 Minutter
Porsjoner
4 personer
Kongereker, ananas og en lett saus med gresk yoghurt og avokado: En tropisk kombinasjon som bringer sansene til en karibisk strand. Den ideelle oppskriften på den perfekte aperitiffen eller hovedretten til en sommerkveld.
Grillspyd med lime og ananas servert med avokadosalsa ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Reker 12
  • Lime 2
  • Laurbærblader 8
  • Extra virgin olivenolje
  • Halv ananas
  • Salt etter smak
  • - Slik tilbereder du avokadosausen:
  • En moden avokado 1
  • Gresk yoghurt 120 g
  • Mynte noen blader
  • Extra virgin olivenolje 1 ss
  • Salt og sort pepper etter smak

Trinn

1. Start med å skrelle rekene og skylle dem under rennende vann.
2. Så marinerer du dem i 30 min i en marinade av limejuice, en spiseskje ekstra virgin olivenolje, salt og pepper.
3. Rens ananasen og kutt den i små båter.
4. Stikk rekene på spydene med laurbærblader, lime og ananasskiver imellom.
5. Slå på komfyren og sett varmeplaten på den. Stek spydene på høy temperatur i et par min på hver side.
6. Til slutt serverer du spydene toppet med saus du lager ved å blende avocado, gresk yoghurt, et par mynteblader, salt, pepper og spiseskje av extra virgin olivenolje.