Grillet blekksprut med sitrus- og kapersdressing

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Grillet blekksprut med sitrus- og kapersdressing main image
Evnen
Medium
Forberedelse
25 Minutter
Matlagingstid
12 Minutter
Porsjoner
4 personer
Blekksprut (tiarmet) er et godt alternativ til kjøtt på grillen, spesielt om sommeren. Hvorfor ikke gi den litt ekstra krydder med en frisk sitrussaus?
Grillet blekksprut med sitrus- og kapersdressing ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Tiarmet blekksprut 8
  • Skall av en sitron 1
  • Skallet og juicen av en appelsin 1
  • Kapers 1 håndfull
  • Persille noen blader
  • Hvitløk 1 fedd
  • Extra virgin olivenolje etter smak
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Start med å rengjøre blekkspruten godt.
2. Legg blekkspruten i en bolle sammen med saften av en sitron, to spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, en skrelt hvitløksfedd, salt og pepper.
3. La småkoke i 20 min.
4. Slå på komfyren og sett varmeplaten på den.
5. Stek blekkspruten i 5−7 min på hver side
6. Dressing: Mal avsaltede kapers, appelsin- og sitronskall, og litt persille.
7. Tilsett appelsinjuice og noen spiseskjeer ekstra virgin olivenolje.