Blekksprut (tiarmet) er et godt alternativ til kjøtt på grillen, spesielt om sommeren. Hvorfor ikke gi den litt ekstra krydder med en frisk sitrussaus?
Ingredienser
- Tiarmet blekksprut 8
- Skall av en sitron 1
- Skallet og juicen av en appelsin 1
- Kapers 1 håndfull
- Persille noen blader
- Hvitløk 1 fedd
- Extra virgin olivenolje etter smak
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1.
Start med å rengjøre blekkspruten godt.
2.
Legg blekkspruten i en bolle sammen med saften av en sitron, to spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, en skrelt hvitløksfedd, salt og pepper.
3.
La småkoke i 20 min.
4.
Slå på komfyren og sett varmeplaten på den.
5.
Stek blekkspruten i 5−7 min på hver side
6.
Dressing: Mal avsaltede kapers, appelsin- og sitronskall, og litt persille.
7.
Tilsett appelsinjuice og noen spiseskjeer ekstra virgin olivenolje.