Gresskarsuppe

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Gresskarsuppe main image
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
0 Minutter
Porsjoner
4 personer
En naturlig rett til høsten, både når det gjelder form og ingredienser. Den uvanlige kombinasjonen av gresskar og kastanje er faktisk typisk for det franske kjøkkenet. Knasende sprøtt bacon kompenserer søtheten til hovedingrediensene, og gir denne oppskriften den riktige balansen mellom smakene.
Gresskarsuppe ingredients
Glutenfri
Altetende

Ingredienser

  • Gresskar 500 g
  • Kastanjer 200 g
  • Hvitløk 1 fedd
  • Timian noen kvister
  • Extra virgin olivenolje etter smak
  • Salt og pepper etter smak
  • Sprøtt bacon 100 g

Trinn

1. Start med å legge det rensede gresskaret (skrelt og uten frø) i en stor gryte med skrelte kastanjer, hvitløksfedd, en klype salt, halvparten av den rensede timianen, to spiseskjeer ekstra virgin olivenolje og ca. 1 l vann.
2. Kok på middels varme til gresskaret deler seg og kastanjene er myke.
3. Mos med stavmikser, tilsett litt rå extra virgin olivenolje, frisk timian og pepper, og server toppet med sprøtt bacon.