Fleggpagell med fennikel

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Fleggpagell med fennikel main image
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
15 Minutter
Porsjoner
4 personer
Fleggpagell er en lett fisk med mye smak. Den er hovedingrediens i mange typer kosthold, men det betyr ikke at den ikke er velsmakende. Prøv å heve smaken med litt appelsinskall og fennikelfrø, så får du en utsøkt hovedrett.
Fleggpagell med fennikel ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Fileter av fleggpagell 4
  • Fennikel 2
  • Hvitvin halvt glass
  • Smør 30 g
  • Appelsinskall i strimler 1
  • Olje 1 ss
  • Basilikum noen blader
  • Fennikelfrø 1 ts
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Start med å pensle olivenolje på abborfiletene, dryss på fennikelfrø, halvparten av den hakkede basilikumen og noen små strimler appelsinskall, salt og pepper
2. Så renser du fennikelen og skjærer den i tynne strimler.
3. Sett en stekepanne på komfyren.
4. Tilsett smøret og la det smelte.
5. Tilsett fennikel, bryn i 2 min, tilsett salt, hell på hvitvin og la den fordampe
6. Sett fennikelen til side og legg fleggpagellfiletene i pannen. Bryn på begge sider, tilsett fennikelen og dryss over resten av basilikumen og appelsinskallet. Server umiddelbart