Denne kremede ertesuppen kan serveres varm eller kald, med eller uten krutonger, og passer fint på friske vårdager. Den kan serveres som den er, eller være litt kreativ: mulighetene er endeløse.
Ingredienser
- Ferske erter uten skall 450 g
- Salat 1 hode
- Purre 1
- Hvitløk 1 fedd
- Sterk chili 1
- Extra virgin olivenolje 1 dl
- Salt og pepper etter smak
- Kokt asparges 100 g
- Basilikum noen blader
Trinn
1.
Fjern stygge blader fra salathodet, og vask og kutt det i strimler. Rens purren og kutt den i tynne skiver.
2.
Så setter du gryten på komfyren
3.
Tilsett erter, skivet purre og ca. 3/4 liter vann.
4.
Kok opp, og fortsett å koke på middels varme i ca. 20−25 min
5.
Når den er ferdig, tilsett salatstrimlene og krydre med en klype salt og pepper.
6.
Blend blandingen på lav hastighet, tilsett olje i en tynn stråle. Sil blandingen om nødvendig.
7.
Server suppen. Hvis du vil kan du toppen den med krutonger eller stekte fiskefileter
8.
VARIANT
9.
Du kan også tilsette 100 gram kokt asparges og noen basilikumblader før blending.