Epleroser med butterdeig

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Epleroser med butterdeig main image
Evnen
Medium
Forberedelse
30 Minutter
Matlagingstid
45 Minutter
Porsjoner
6 personer
Det er kjærligheten i luften – på kjøkkenet ditt! Epleroser med butterdeig er den perfekte desserten å servere til noen du er glad i. Med Whirlpools ovner med 6TH SENSE blir det enkelt å imponere på kjøkkenet.
Epleroser med butterdeig ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Røde epler helst Kissabel 2
  • Vann 3 dl
  • Sitronsaft 1 ss
  • Butterdeigplate ca. 25 x 30 cm 1
  • Smør mykt 25 g
  • Sukker 1 ss
  • Kanel eller vaniljesukker 2 ts

Trinn

1. Sett ovnen på 175 °C. Legg åtte muffinsformer i et muffinsbrett.
2. Del eplene i to og fjern kjernehuset.
3. Skjær i halvmåneskiver, ca. 2 mm tykke.
4. Hell vann og sitronsaft i en bolle som tåler mikrobølgeovn, og legg oppi epleskivene. Kjør i noen minutter slik at vannet er varmt og eplebitene myke. Hell av vannet.
5. Ta ut butterdeigen og bre smør over hele platen. Dryss over sukker og kanel, eller vaniljesukker.
6. Skjær strimler langs kortsiden av butterdeigen, ca 5 cm brede.
7. Legg epleskivene fra midten av stripen med skallsiden opp slik at den stikker litt opp utenfor kanten av deigen. Brett over deigen fra undersiden, rull sammen slik at det formes en rose.
8. Legg rosene i muffinsformene, og stek i nedre del av ovnen i ca. 40−45 minutter eller til de føles ferdigstekte. Hvis rosene mørkner på slutten av stekingen, kan du legge over et bakepapir.
9. La avkjøles litt og dryss over melis.