God og enkel dessert på 1 minutt! En"mug cake" med deilig sjokoladesmak som du lager på et øyeblikk i mikrobølgeovnen – med ingredienser du ofte har hjemme.
Ingredienser
- Smør 15 g
- Melk 3 ss
- Mel 3 ss
- Sukker 3 ss
- Kakao 2 ss
- Bakepulver ½ ts
- Melkesjokolade 25 g
- Topping:
- Pisket krem eller vaniljeis
Trinn
1.
Grovhakk sjokoladen eller bruk sjokoladeknapper.
2.
Legg smøret i en bolle, og smelt i mikrobølgeovnen.
3.
Tilsett melk og visp sammen.
4.
Bland mel, sukker, kakao og bakepulver. Tilsett til bollen, og visp sammen.
5.
Vend inn sjokoladen.
6.
Hell røren i en kopp som rommer 3–4 dl og stek i mikrobølgeovnen i 1–2 minutter. Sjekk kaken etter ett minutt og fortsett til toppen føles stiv.
7.
La avkjøles litt. Kaken synker litt sammen.
8.
Topp med krem eller iskrem.