Hvis det stemmer at ikke alle liker brokkoli og blomkål, prøv å servere den forkledd som en delikat mos. Sprinkle over litt extra virgin olivenolje, så er denne delikatessen klar til å overbevise alle, også de yngre.
Ingredienser
- Brokkoliblomster 500 g
- Blomkål 500 g
- Hvitløk 1 fedd
- Timian noen kvister
- Extra virgin olivenolje 4 ss
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1.
Vask brokkoli og blomkål. Fjern de hardeste delene av stilken.
Del i buketter.
2.
Bruk en middels stor gryte, tilsett 1 liter vann, hvitløksfedd, noen timianblader og salt.
3.
Kok opp og fjern hvitløksfeddet
4.
Tilsett brokkoli- og blomkålbuketter
5.
Kok i 12−15 min til grønnsakene er møre. Blend med stavmikser, og tilsett olje litt og litt. Så krydrer du med hakket timian og pepper.