Brokkoli- og blomkålmos med timian

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Brokkoli- og blomkålmos med timian main image
Evnen
Lett
Forberedelse
5 Minutter
Matlagingstid
22 Minutter
Porsjoner
8 personer
Hvis det stemmer at ikke alle liker brokkoli og blomkål, prøv å servere den forkledd som en delikat mos. Sprinkle over litt extra virgin olivenolje, så er denne delikatessen klar til å overbevise alle, også de yngre.
Brokkoli- og blomkålmos med timian ingredients
Glutenfri
Vegansk
Altetende

Ingredienser

  • Brokkoliblomster 500 g
  • Blomkål 500 g
  • Hvitløk 1 fedd
  • Timian noen kvister
  • Extra virgin olivenolje 4 ss
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Vask brokkoli og blomkål. Fjern de hardeste delene av stilken. Del i buketter.
2. Bruk en middels stor gryte, tilsett 1 liter vann, hvitløksfedd, noen timianblader og salt.
3. Kok opp og fjern hvitløksfeddet
4. Tilsett brokkoli- og blomkålbuketter
5. Kok i 12−15 min til grønnsakene er møre. Blend med stavmikser, og tilsett olje litt og litt. Så krydrer du med hakket timian og pepper.