Remulade har fransk opprinnelse. Du lager den ved å lage fersk majones og tilsette hakkede kapers, sylteagurk og aromatiske urter. Den velduften smaken gjør den til det ideelle tilbehøret til Bollito, kongen av vinteroppskrifter.
Ingredienser
- Oksefilet 1.2 kg
- Gulrot 3
- Purre 2
- Selleristilk 4
- Poteter 2
- Løk med 3 hvitløksfedd 1
- Persille 3 kvister
- Laubærblad 2 blader
- Grovsalt
- Pepperkorn
- Remulade eller grønn saus
Trinn
1.
Rens grønnsakene, og skrell gulrøtter og poteter, fjern bladene fra sellerien, samt røtter og de grønne delene av purren.
2.
Hell 3 liter vann i en gryte og sett den på komfyren. Tilsett salt, grønnsaker, pepper og urter.
3.
Kok opp vannet, og la koke i omtrent 10 min.
4.
Tilsett mørbrad bundet med matlagingshyssing to ganger rundt, og kok i 10−15 min, kjøttet skal være rosa i midten.
5.
Til slutt serverer du mørbradskiver med hakkede grønnsaker toppet med saus.