Bavarian-kake med pistasj og hvit sjokolade toppet med mangosaus

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Bavarian-kake med pistasj og hvit sjokolade toppet med mangosaus main image
Evnen
Medium
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
2 Minutter
Porsjoner
6 personer
En klassiker på det franske kjøkken, som i denne oppskriften er fylt med den krydrede smaken av pistasj og en litt uventet, og frisk, smak av mango. Bavarois er en dessert som er lett å lage, men som likevel imponerer. Den ideelle desserten hvis du vil avslutte middagen med noe søtt.
Bavarian-kake med pistasj og hvit sjokolade toppet med mangosaus ingredients
Glutenfri
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Melk 1/4 dl
  • Fløte 2.5 dl
  • Eggeplommer 3
  • Sukker 150 g
  • Pistasjnøtter, uten skall og skrelt 70 g
  • Gelatinplater 12 g
  • Hvit sjokolade 30 g
  • 1 renset mango 300 g
  • Sukker 100 g

Trinn

1. Start med å myke opp gelatinplatene i kaldt vann. Så blender du pistasjnøttene til pulver og hakker sjokoladen.
2. Etterpå blander du eggeplommer og sukker i en bolle, tilsett hakkede pistasjnøtter og hell i melk.
3. Hell blandingen i en gryte, sett den på middels varme og varm opp til 85 °C. Rør hele tiden.
4. Tilsett silt og presset gelatin, og rør til den er helt oppløst.
5. Hell blandingen i en bolle, tilsett hakket sjokolade, la avkjøles helt og vend inn pisket kremen. Hell i ramekins og sett i kjøleskapet i minst 2 timer
6. Topp kaken med mangosalsa
7. Sausen: Bland mango og sukker.