En klassiker på det franske kjøkken, som i denne oppskriften er fylt med den krydrede smaken av pistasj og en litt uventet, og frisk, smak av mango. Bavarois er en dessert som er lett å lage, men som likevel imponerer. Den ideelle desserten hvis du vil avslutte middagen med noe søtt.
Ingredienser
- Melk 1/4 dl
- Fløte 2.5 dl
- Eggeplommer 3
- Sukker 150 g
- Pistasjnøtter, uten skall og skrelt 70 g
- Gelatinplater 12 g
- Hvit sjokolade 30 g
- 1 renset mango 300 g
- Sukker 100 g
Trinn
1.
Start med å myke opp gelatinplatene i kaldt vann. Så blender du pistasjnøttene til pulver og hakker sjokoladen.
2.
Etterpå blander du eggeplommer og sukker i en bolle, tilsett hakkede pistasjnøtter og hell i melk.
3.
Hell blandingen i en gryte, sett den på middels varme og varm opp til 85 °C. Rør hele tiden.
4.
Tilsett silt og presset gelatin, og rør til den er helt oppløst.
5.
Hell blandingen i en bolle, tilsett hakket sjokolade, la avkjøles helt og vend inn pisket kremen. Hell i ramekins og sett i kjøleskapet i minst 2 timer
6.
Topp kaken med mangosalsa
7.
Sausen: Bland mango og sukker.