Sprø og smakfulle på utsiden, myke og deilige inni. Auberginruller er en enkel rett med mye smak: Lag på lag med mange smaker, den ene bedre enn den andre.
Ingredienser
- En stor aubergine 1
- Skinke 120 g
- Ostesticks 60 g
- Basilikum noen blader
- Egg 2
- Griljermel etter smak
- Extra virgin olivenolje etter smak
Trinn
1.
Vask auberginen, fjern stilken og kutt i skiver på langs med en mandolinkutter eller skarp kniv.
(gir omtrent 8 skiver)
2.
Så skjærer du osten i skiver.
3.
Pakk ost og et basilikumblad rundt en skinkeskive slik at du får små lommer. Legg en av dem i hver skive aubergine.
4.
Så bretter du hver fylte skive i to, og fester den med én eller to tannpirkere.
5.
Dypp skivene i eggeblandingen og rull dem deretter i griljermel.
6.
Sett på en stor gryte med en god mengde ekstra virgin olivenoljen på komfyren.
7.
Friter lommene på ca. 180 grader til de er gyllenbrune, la renne av papirhåndklær og server dem rykende varme.