Aubergine-tortelli i grønnsaksragù

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Aubergine-tortelli i grønnsaksragù main image
Evnen
Medium
Forberedelse
40 Minutter
Matlagingstid
15 Minutter
Porsjoner
4 personer
Tortellini er standard i det italienske kjøkkenet, og det er faktisk enklere enn du tror å lage det hjemme. Den kan fylles med mye forskjellig, men auberginefyllet er blant de mest velduftende, spesielt hvis du kombinerer det med en ragu av grønnsaker.
Aubergine-tortelli i grønnsaksragù ingredients
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Fersk pasta 300 g
  • Aubergine 500 g
  • Sjalottløk 1
  • Ferske, finhakkede tomater 80 g
  • Basilikum noen blader
  • Extra virgin olivenolje 2 ts
  • Smak til med salt og pepper
  • - For grønnsaksragù:
  • Squash 200 g
  • Gulrøtter 150 g
  • Selleristilk 1
  • Hvitløksfedd 1
  • Basilikum noen blader
  • Revet parmesanost 30 g
  • Extra virgin olivenolje 2 ts
  • Smak til med salt og pepper

Trinn

1. Slik lager du ragùen!
2. Først vasker du grønnsakene og skjærer dem i terninger.
3. Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett hvitløken.
4. Så tilsetter du gulrøtter og selleri. Vend dem i ca. 3 min, og hell over 5 skjeer vann. Tilsett en klype salt. Kok på middels varme i 10 min.
5. Tilsett squashen. La stekepannen stå på varmen i 3−4 min. Så tilsetter du basilikum, og krydrer med salt og pepper.
6. Til tortellien:
7. Vask auberginene. Deretter skjærer du dem i to på langs. Gjør horisontale snitt i grønnsakskjøttet. Dette gjør det mulig for varmen og trenge inn i auberginen, og bidrar til å fjerne overflødig vann. Forvarm ovnen til 200 °C, og stek auberginene i 15−20 min. Når det er gjort, ta dem ut og øs forsiktig ut grønnsakskjøttet med en skje. Når du har fjernet alt grønnsakskjøttet, finhakker du det.
8. Finhakk sjalottløken. Varm litt olje i en panne, og sautér til den får en fin, gyllen farge. Deretter tilsetter du både finhakket aubergine og tomater, og rører. Mens det koker, tilsetter du en klype salt og pepper. La stekepannen stå på platen til sausen (som du skal fylle tortellien med) er redusert. Til slutt hakker du basilikumen og tilsetter den til sausen.
9. Finn frem kjevlen og rull ut pastadeigen! Dette kan være tungt, men pastaen må kjevles veldig tynt. Når du har gjort det, brer du ut den deilige sausen du har laget, og lager tortellien.
10. Fyll en gryte med vann og sett den på varmen.
11. Når vannet koker, heller du forsiktig tortellien i gryten og koker i maks 3 eller 4 min.
12. Hell av vannet, tilsett deilig ragu og server mens det er varmt. Vel bekomme!