Arme riddere med stekt eple, yoghurt og kardemomme

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Arme riddere med stekt eple, yoghurt og kardemomme main image
Evnen
Lett
Forberedelse
15 Minutter
Matlagingstid
10 Minutter
Porsjoner
4 personer
Har du brød som begynner å bli tørt og kjedelig? Gi det nytt liv og reduser matsvinn samtidig! Se vår ambassadør Mattias Larsson forvandle gammelt brød til lekre arme riddere med stekt eple, yoghurt og kardemomme.
Arme riddere med stekt eple, yoghurt og kardemomme ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Formloff eller annet hvitt brød 4 skiver
  • Egg 1
  • Sukker 1 ss
  • Malt kanel 2 kryddermål
  • Hvetemel ½ dl
  • Melk 1 dl
  • Smør
  • Stekte epler
  • Epler 2
  • Smør 20 g
  • Sukker 2 ss
  • Til servering
  • Matlagingsyoghurt 1 dl
  • Malt kardemomme 1 ts

Trinn

1. Visp sammen egg og sukker. Visp inn mel, kanel og deretter melken. La røren trekke i ca. 5 minutter. I mellomtiden skjærer du brødskivene i to.
2. Dypp brødskivene i røren og stek dem gylne i smør på middels temperatur.
3. Ta kjernene ut av eplene og skjær i båter. Stek eplebåtene i smør og sukker på middels temperatur til de er lett karamelliserte.
4. Legg de arme ridderne på 4 tallerkener, topp med en klatt yoghurt og dryss over litt nykvernet kardemomme.