Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost main image
Evnen
Lett
Forberedelse
25 Minutter
Matlagingstid
20 Minutter
Porsjoner
8 personer
Mer vegetarisk på julebordet? Denne fargesprakende retten med bakte gulrøtter, sennepsdressing og Västerbotten-ost er perfekt å servere på forskjellige typer bufféer.
Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Gulrøtter 500 g
  • Appelsin 1
  • Revet fersk ingefær 1 ss
  • Hakket persille 2 ss
  • Olivenolje og salt
  • Sennepsdressing:
  • Svensk sennep 2 ss
  • Eplecidereddik 2 ts
  • Nøytral olje 3 ss
  • Salt
  • Til servering:
  • Västerbotten-ost 100 g

Trinn

1. Visp sammen sennep, eddik og en klype salt i en bolle. Tilsett deretter oljen sakte mens du visper.
2. Sett ovnen på 250 °C varmluft.
3. Skrell og skjær gulrøttene i biter på ca. 2 cm og legg dem i en ildfast form.
3. Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost - step3
4. Finriv det ytterste skallet fra appelsinen og press over 2 ss juice. Ringle over litt olivenolje og salt, og bland sammen.
5. Stek gulrøttene i ovnen i 15−20 minutter til de er al dente og har fått litt farge.
6. La gulrøttene avkjøles litt før du blander inn persillen.
4. Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost - step4
5. Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost - step5
7. Legg alt opp på et fat og ringle over dressingen. Avslutt med å rive over osten.
7. Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost - step7